Контактний номер телефону
(0800) 354 104

5 способів стильно зав’язати шнурки на кросівках

Кросівки — це універсальне взуття, яке давно вийшло за межі спортивного стилю. Їх активно використовують у повсякденному гардеробі, як стильний елемент або навіть родзинку всього образу. А щоб зробити образ оригінальним і ефектним, використовують різну шнурівку. Так, шнурки не тільки відповідають за фіксацію стопи у кросівках, але і є стильним аксесуаром.

Існують різні види шнурівок, які підходять під певний стиль або ідею. Є навіть силіконові шнурки для взуття, які не потрібно шнурувати. Вони продаються комплектом з 12 невеликих шнурків, і все, що потрібно — це просто вставити в отвір і зачепити гачок зсередини. Такі шнурки підходять для тих, хто не хоче витрачати час на шнурівку і міняти її під образ.

У статті розповідаємо, які бувають види шнурівок та як зав’язати шнурки легко і стильно.

 

Обери свій варіант шнурівки

Основні способи зав’язування шнурків — «хрест на хрест» та «звичайна шнурівка». Решта способів є похідними від них. Найчастіше, як основу, беруть перший варіант. Щоб зав’язати кросівки «хрест на хрест», необхідно вести схрещування знизу-вгору.

  1. «Європейський». Це оригінальний, легкий і яскравий спосіб. Виглядає, як зигзагоподібне плетіння, але з горизонтальною сходинкою над ним. Сутність шнурівки: кінець шнурка треба протягнути в отвір знизу-вгору по діагоналі. Потім, він робить «сходинку», а другий кінець — діагональ. Після чого, все повторюється у зворотному порядку. Вийде незвичайне плетіння, яке зробить образ більш суворим і зухвалим. 
  2. «Рівний» або «прихований вузол». Цей спосіб підійде тим, хто любить простоту і лаконічність в образах. «Рівна» шнурівка використовується на кросівках з парним числом отворів. Але її можна застосувати і на кросівки з непарною кількістю. Для цього просто пропустіть верхні отвори. Сутність шнурівки: кінці шнурка протягуються у перші отвори зверху-вниз. Далі, рух йде не по діагоналі, а вгору через один ряд і виходить назовні так, що з’являється «сходинка». Другий кінець шнурка рухається аналогічно.
  3. Шнурівка з пропуском. Це ідеальний варіант для тих, у кого високий підйом та незручно довго ходити у взутті з класичною шнурівкою. Сутність шнурівки: шнурки протягуються зсередини назовні і два ряди шнуруються способом «хрест на хрест». Після чого, третій і четвертий ряд шнуруються «прихованим вузлом» — не по діагоналі, а вгору з боків. У кінці знову шнурівка «хрест на хрест». Таким чином, виходить пропуск і шнурки не тиснуть на ногу. Розмір пропуску можна регулювати.
  4. «Зворотний ланцюг» або шнурівка зворотною петлею. Сутність шнурівки: починається знизу-вгору, після чого кінці шнурка переплітаються між собою. На другому ряду кінці шнурка протягуються зсередини зовні, далі переплітаються і потім, на всіх наступних рядах, протягуються зверху-вниз. Так петлі шнурка не будуть зміщуватися.
  5. «Римська шнурівка». Це естетичний та стильний спосіб. Сутність шнурівки: один кінець шнурка протягується через лівий отвір зверху-вниз, а другий — через правий, пропускаючи один ряд. Далі, правий кінець протягується з першого отвору в другий у лівому ряду так, що виходить «ікс». Після цього, лівий кінець шнурка протягується зсередини назовні через отвір і простягається до протилежної сторони. Виходить «сходинка». Далі шнурівка здійснюється аналогічно. Цей спосіб виглядає складно, але на практиці легко реалізується.

Тепер ви знаєте, як гарно зав’язати шнурки, щоб вони не тільки захищали стопу, але були стильним та оригінальним доповненням образу.

Ми використовуємо Cookies, щоб користуватись сайтом було зручніше.