Контактний номер телефону
(0800) 354 104

5 способів відчистити білу підошву від жовтизни

Білий колір взуття завжди користується особливою популярністю у модній індустрії для спорту. Кросівки, кеди, бутси та інше спортивне взуття раз у раз поповнюється білими вставками, у тому числі білою підошвою. Це ж стосується білих кросівок, які вже кілька сезонів знаходяться у трендах і претендують перейти до розряду вічної класики. Це універсальне та стильне взуття.

Білі кросівки стали не просто спортивним взуттям, вони відмінно підходять під образи у будь-якому стилі. Можуть бути родзинкою навіть абсолютно монохромного образу, наприклад, чорного кольору. Крім того, тренд подобається усім жінкам, які особливо цінують комфорт. Адже білі жіночі кросівки можна носити навіть під сукню. І це буде виглядати актуально і стильно.

Єдина проблема, з якою стикаються всі модники — це те, як швидко жовтіє і забруднюється поверхня білих спортивних кросівок. Для деяких це може стати серйозною перешкодою перед покупкою. Однак не варто поспішати з висновками. У боротьбі з жовтизною на кросівках можуть допомогти найрізноманітніші засоби: від побутових методів до спеціальних відновлюючих спреїв.

У статті розповідаємо, як організувати правильний догляд за білою підошвою, щоб вона залишалася такою ж, як у день покупки. А також даємо 5 порад, за допомогою яких ви зможете очистити навіть найбільш застарілу жовтизну, яка псує кросівки з білою підошвою.

 

Загальні правила очищення білих кросівок

Завжди виймайте шнурівку та устілки перед очищенням кросівок. Вони перуться окремо. Також необхідно прибрати пил та пісок з кросівок за допомогою сухих серветок або ганчірки.

Далі, вже після чищення, їх можна набити папером, щоб кросівки не втрачали форму, і обробити вологозахисним просоченням. Це допоможе мінімізувати будь-які забруднення від дощу, бруду, пилу і навіть вигорання.

Не можна сушити кросівки під прямими сонячними променями. Навіть якщо це чорні кросівки з білою підошвою, чорний колір може вигоріти, а підошва з білої перетвориться на жовту.


5 засобів, що допоможуть знищити жовтизну

1. Зубна паста. Це одна з найвідоміших і простих речовин для очищення білого взуття за допомогою підручних засобів. Все, що необхідно — взяти щітку, нанести зубну пасту на неї та на брудну підошву. Після процедури залишки пасти можна видалити вологою губкою або серветками. Важливо! Зубна паста повинна бути чисто білою. Також можна використовувати зубний порошок. Попередньо його трохи змочують у воді.

Фото: https://www.pinterest.ru/pin/551691023102644374/

2. Харчова сода. Ще один побутовий засіб, що застосовують, коли потрібно очистити підошву. Дуже добре підходить для позбавлення від одиничних забруднень. Необхідно змішати соду і пару крапель води, після чого дана суміш наноситься на плями. Тримати протягом 10—15 хвилин, потім змити. Іноді соду змішують з парою крапель лимонного соку. А чорні смуги можна прибрати за допомогою канцелярської гумки. Просто зітріть їх, попередньо підібравши по жорсткості ластик.

Фото: https://www.pinterest.ru/pin/300685712603954522/

3. Пральний порошок. Це теж ефективний варіант. Змішайте теплу воду з пральним порошком (для кращого ефекту можна додати господарське мило). У воду поставити тільки білу підошву і залишити так на 30—50 хвилин. Після цього жорсткою мочалкою або щіткою приберіть залишки жовтизни з підошви. Будьте уважні, якщо ви очищаєте чорні кеди з білою підошвою, дбайте про те, щоб порошок не освітлив чорну частину.

Фото: https://www.pinterest.ru/pin/493214596700945816/

4. Спеціальні засоби. Даний спосіб — найкраще рішення для тих, хто боїться зіпсувати підошву. Крім того, різні спреї, що відновлюють просочення, засоби для виведення плям і серветки будуть порятунком під час поїздок за місто. Це найбезпечніший і швидкий спосіб видалити всю жовтизну з кросівок. Вам потрібно просто протерти або побризкати кросівки засобом, дотримуючись інструкції, і вони знову будуть як нові.

Фото: https://marathon.ua/uk/kak-vosstanovit-podoshvu-na-krossovkah.html

5. Відбілювач. Цей спосіб для тих, хто вже зневірився очистити свої улюблені кросівки, бо ніщо інше не допомогло. Вибирайте тільки ті відбілювачі, що не містять хлор, щоб не зіпсувати гуму. Засіб можна додати під час прання у машині або замочити підошву в ньому на 30 хвилин.

Фото: https://styles.ua/blog/article/pojeltela-podoshva-na-staryh-nike-air-force-1-my-podskajem-kak-ee-otbelit

Тепер ви знаєте, як можна очистити білу підошву кросівок від жовтизни та повернути їй колишній гарний зовнішній вигляд.

Ми використовуємо Cookies, щоб користуватись сайтом було зручніше.