Контактний номер телефону
(0800) 354 104

Чим конструктор сайтів корисний для бізнесу?

61% сучасних користувачів використовують онлайн ресурси для пошуку інформації про продукт чи послугу перш ніж прийняти рішення про покупку. Саме тому присутність бізнесу в інтернеті може стати вирішальним моментом при залученні нових клієнтів. Білл Гейтс свого часу дуже влучно помітив: «Якщо тебе немає в інтернеті, то у тебе немає бізнесу».

Попри те, створення потужного багатосторінкового сайту — клопіткий довготривалий і дорогий процес, що потребує залучення цілої команди фахівців. Як у такому випадку бути молодим брендам чи дрібним магазинам? Залишити все як є і втішатися офлайн базою клієнтів?

В таких випадках здатен виручити конструктор сайтів з уже готовими шаблонами блоків для інтернет-сторінки. Адже наявність у бізнесу власного сайту — це:

  • розширення географічного охоплення аудиторії;

  • своєчасне донесення до споживача інформації про актуальні новинки та акції компанії;

  • канал комунікації з аудиторією, отримання зворотного зв'язку від неї;

  • підвищення іміджу та репутації бренду;

  • покращення сервісу обслуговування клієнтів.

В мережі існує понад сто платформ для створення сайту власноруч. Кожна з них має свій набір функціоналу та можливостей. Слід ретельно проаналізувати нішу діяльності компанії, її особливості, принципи роботи та завдання перед тим, як створити свій сайт. Конструктори, що стануть оптимальним рішенням для однієї сфери, в інших не зможуть забезпечити виконання певних процесів.

 

Онлайн конструктор сайтів. Які переваги?

Економія бюджету. Для створення сайту з нуля доведеться виділити значну суму коштів. Витрати складатимуться як з оплати праці програмістів, кодерів, дизайнерів, так і з вартості доменного імені, хостингу, адміністрування сайту тощо. Щодо конструкторів, то з їх допомогою можна створити веб-ресурс з мінімальними затратами. Існують безплатні тарифи на таких платформах, яких може цілком вистачити для створення невеликого сайту-візитки чи портфоліо. Якщо ж моделювання інтернет-сторінки вимагає розширених можливостей та інтеграції додаткових функцій, то варто скористатися тарифними планами з місячною або річною оплатою. Проте навіть використання платних тарифів конструкторів обійдеться дешевше, аніж написання індивідуального сайту.

Економія часу. На створення персональної веб-сторінки фахівцям може піти від декількох тижнів до декількох місяців. До того, навряд чи вдасться визначити чіткі терміни завершення роботи, бо достеменно невідомо скільки знадобиться часу на тестування, виявлення та усунення помилок в прописаних алгоритмах. Використовуючи конструктор, можна створити сайт всього за декілька днів або навіть годин. Маючи чітке розуміння того, якою повинна бути сторінка, з яким наповненням і опціями, готовий текстовий і візуальний контент для неї, власник бізнесу може самостійно змоделювати ресурс за доволі короткий термін.

Техпідтримка. Розібратися з роботою конструктора зможе навіть користувач з досить посередніми знаннями у веб сфері. Проте для полегшення використання сервісу у більшості сервісів існує детальна інструкція з користування. Також вагомою перевагою конструкторів є функціонування власної служби технічної підтримки. Чи то на стадії створення сторінки, чи вже в процесі її експлуатації, власник у будь-який момент може звернутися у службу для розв’язання проблемних питань.

Додаткові інтегровані налаштування. Якщо безплатні конструктори сайтів дозволяють створити найпростіший лендінг з мінімальним набором функцій, то перехід на платні тарифи відкриває можливості для моделювання повноцінних веб-ресурсів з розширеними опціями. Насправді сервіси постійно розвиваються, модернізуються з урахуванням потреб користувача. Приміром, в процесі створення інтернет-магазину на ресурс можна інтегрувати сервіс оплати покупок онлайн (WebMoney, PayPal тощо). Для лендінгів, сайтів-візиток, блогів зручною стане опція налаштування форми зворотного зв'язку. На такому сайті відвідувач зможе залишити повідомлення адміністрації або навіть звернутися до онлайн-консультанта. При виборі платформи для створення сторінки власноруч варто звернути на можливість прописування тегів, заголовків, ключових слів, а також на адаптивність ресурсу до користування у мобільній версії.

Конструктори сайтів — чудова альтернатива веб-студіям для малого та середнього бізнесу. Навіть зі скромним бюджетом можна створити доволі пристойний ресурс, що стане хорошим маркетинговим інструментом в просуванні компанії. Споживач уже звик шукати інформацію про бренд і його продукцію в інтернеті, тому власний сайт стане своєрідним онлайн-офісом 24/7. Тут можна розмістити усю інформацію про історію створення і діяльність компанії, каталог продуктів, сертифікати якості, нагороди за досягнення тощо, а також налагодити комунікацію з відвідувачами та клієнтами. Це безумовно зміцнить довіру до бренду, підвищить лояльність аудиторії, що в своєю чергою стане хорошим фундаментом для дальшого розвитку.

Ми використовуємо Cookies, щоб користуватись сайтом було зручніше.