Контактний номер телефону
(0800) 354 104

Де знайти постачальників для дропшипінгу?

Перш ніж, поставити собі запитання «Як розпочати власний бізнес без грошей, варто визначитися з нішею, в якій збираєтеся розвивати діяльність. Від сфери спеціалізації великою мірою залежить і система, за якою функціонуватиме інтернет-магазин, і вибір постачальників.

Дропшипінг – оптимальний варіант для старту без великих фінансових вкладень. Такий інтернет бізнес працює за схемою, у якій залучено три сторони: виробник (гуртовий постачальник), продавець та покупець. Клієнт, оформлюючи замовлення на сайті, сплачує його повну вартість. Продавець пересилає дані клієнта виробнику і той формує відправлення зі свого складу безпосередньо покупцю. Щоб грамотно обрати партнерів для дропшипінгу, потрібно розуміти хто може виступати в ролі постачальників та де їх шукати.

 

Постачальники для дропшипінгу. Хто вони?

  • Виробники.Доволі часто компанії, що виробляють продукцію, пропонують вигідні умови співпраці для роздрібних продавців. Інтернет-магазин жіночого одягу, біжутерії, товарів для дому тощо – вигідний для них партнер, оскільки дозволяє мінімізувати витрати на роботу з аудиторією та формування клієнтської бази. Для подавця така співпраця теж має значні переваги, оскільки зазвичай виробник пропонує найнижчу ціну закупки, з ним легше домовлятися про особливі умови роботи, легше перевірити якість товару.
  • Офіційні дилери, дистриб'ютори. Великі компанії можуть не працювати з роздрібними покупцями. За наявних масштабів роботи роздрібна торгівля їх мало цікавить, тому співпрацю з продавцями вони делегують посередникам. Деякі бренди мають власні дистрибуційні мережі, що пропонують не менш вигідні умови, аніж виробники.
  • Гуртові постачальники одягу, взуття, техніки та інших товарів. Вони, по суті, теж є продавцями, тільки у значно більших масштабах. Закуповуючи великі партії товарів за мінімальною ціною у виробників та дилерів, оптові постачальники дитячого одягу чи товарів для дому, можуть дозволити собі встановлювати націнки, що будуть вигідними для усіх сторін. Власників роздрібного бізнесу такі партнери приваблюють у першу чергу асортиментом. Якщо виробник може запропонувати лише власний продукт, то в каталогах гуртової бази можна знайти товар багатьох категорій.

 

Де шукати дропшипінг постачальників, щоб побудувати вигідний бізнес?

  • Пошукові системи. Прописуйте в полі пошуку необхідну інформацію і обирайте свого партнера зі списку видачі. Проте, щоб налагодити вигідну співпрацю, потрібно враховувати певні нюанси. Приміром, виробники або великі постачальники жіночого одягу не завжди приділяють багато уваги оптимізації, використовуючи власний сайт радше як презентаційну візитку. Їх пропозиція може знаходитися далеко внизу пошукової видачі, але разом з тим бути найвигіднішою. З тієї ж самої причини сайт постачальника може взагалі не потрапити на очі, оскільки не буде оптимізованим під конкретний запит. При пошуку дропшипінг партнерів необхідно максимально розширювати запит релевантними словами та синонімами. Також варто виділити достатньо часу, щоб вивчити усі ресурси навіть з останніх сторінок, пропоновані умови.
  • Спеціалізовані бізнес семінари, форуми, виставки. Відвідуючи подібні заходи, можна не лише налагодити ділові контакти, а й заодно пересвідчитись у якості продукції. Приміром, виробники, що пропонують жіночий одяг, можуть надати вам не лише каталоги товарів, а й зразки тканин, розповісти про використовувані ними станки для бізнесу. На зустрічі можна наживо поспілкуватися з представниками компанії, оцінити її рівень, обговорити умови співпраці.
  • Друковані ЗМІ. У спеціальних рубриках нерідко можна знайти пропозиції різних виробників. Важливу інформацію можна взяти навіть зі звичайних статей про ті чи інші компанії. Особливо актуально це для місцевих видань. Підприємці перед тим, як відкрити свій бізнестеж шукають сферу збуту, тому молоді локальні виробники охоче укладають угоди на дропшипінг жіночого одягу, текстилю, харчових продуктів тощо.
  • Конкуренти та партнери партнерів. Звісно, навряд чи хтось із конкурентів добровільно відкриє свої оптові бази жіночого одягу, але при певних зусиллях можна знайти деякі дані. Інформація про виробників може знаходитися в розділах гарантійного та сервісного обслуговування, в завантажених сертифікатах якості, в описах продукції.
  • Бази постачальників. У мережі існують спеціальні відкриті ресурси, на яких оптові постачальники одягу, побутових товарів, електроніки можуть безплатно зареєструватися, залишити коротку інформацію про себе та посилання на сайт. Варто пам'ятати, що доступ до сервісів відкритий, тому можна легко натрапити на недобросовісного партнера. Аналізуйте дату реєстрації компанії, вивчайте відгуки, цікавтеся нюансами та деталями співпраці. Ті, хто не хоче витрачати власний час і цілодобово вивчати сайти для дропшипінгу, можуть скористатися платними базами з перевіреними гуртовими компаніями.
  • Платформи для дропшипінгу. Щоб убезпечити себе від шахраїв, мінімізувати клопоти і ризики, можна почати власний бізнес з реєстрації на спеціальних сайтах-агрегаторах, які працюють за дропшипінг системою. В Україні існує декілька найбільших таких платформ: Bazilla, Instor, Modey, TM Vilno, Opt-Toys, Endorphone, Magelit, Bigopt. І це тільки частина. Одразу на сайті за визначену плату можна створити власний інтернет-магазин, налагодити співпрацю з декількома постачальниками. Компаніям-початківцям такий варіант доволі вигідний, оскільки дає можливість працювати одразу після реєстрації. Оптова та роздрібна торгівля здійснюється у межах одного ресурсу, сервіс забезпечує контроль за транзакціями, оформленням замовлень, виплатою комісійних роздрібним продавцям.

Гравців на ринку дуже багато і можна легко натрапити на шахраїв чи недобросовісних оптовиків. Слід ретельно перевіряти усю інформацію щодо майбутнього партнера перед укладанням угоди. З'ясуйте за якими схемами працюють постачальники жіночого одягу, поспілкуйтеся зі службою підтримки, уточніть про можливість повернення чи обміну товару, відповідальність продавця і виробника в разі виявлення браку чи невідповідності, які способи оплати покупок використовує гуртовик. Поцікавтеся наявністю можливості синхронізації вашого сервісу з системою контролю залишків на складах постачальника. В такому випадку ви зможете вчасно купити якісний жіночий одяг, який є найпопулярнішим серед клієнтів і швидко закінчується.

Дропшипінг – хороша можливість розпочати власну справу, не маючи багато заощаджень. Великі магазини не надають системі великої уваги, оскільки вона позбавляє їх можливості нішування, унікалізації власних пропозицій. Проте навіть для них дропшипінг – чудовий метод прозондувати нові сфери, розширити продуктову лінійку.

 

      Ми використовуємо Cookies, щоб користуватись сайтом було зручніше.