Контактний номер телефону
(0800) 354 104

Що треба знати про фурнітуру спортивного взуття?

Спортивне взуття відрізняється від повсякденного. І це помітно не тільки по дизайну і кольору, але навіть за якістю фурнітури. Не секрет, що спортсмени отримують великий тиск на ноги, а також стикаються з постійними ударними навантаженнями, їм важливіші особлива амортизація і зчеплення з різними поверхнями, що підходять під біг або стрибки. Тому важливо звернути увагу на всі елементи фурнітури, наприклад, на устілки для кросівок.


На що звернути увагу у першу чергу?

Коли ви вибираєте жіночі або чоловічі кросівки для спорту, то обов’язково потрібно оцінити фурнітуру:

1. Устілки. Вони повинні «дихати», бути зручними, добре відводити від ніг вологу і забезпечувати хорошу циркуляцію повітря. Під час спортивної гри важливо зберігати комфортний мікроклімат всередині взуття.

2. Попри те, що для спортивного взуття більш поширеною є синтетична шнурівка, все ж краще вибрати шкіру, бавовну або джут. Це міцні матеріали, які здатні забезпечити найкращу фіксацію — такої не можна досягти жодним іншим типом «застібки». Також важливо звернути увагу на кінцівки, вони повинні бути з металу — завдяки цьому краю шнурівка не пошкоджується. Свою роль відіграє і форма шнурівки — найкраще тримаються вузли на плоскій формі.

Фото

3. Підошва — ще один найважливіший елемент. У спорті вона повинні забезпечувати хорошу амортизацію, а також правильно розподіляти навантаження на ноги, адже від цього залежить стан хребта.

Спортивне взуття може бути яскравих кольорів, але частіше воно виконане в одному тоні: жовте, червоне, біле, чорне, синє або навіть рожеве. Колір для кросівок не так важливий, у першу чергу варто дивитися на стан та матеріал фурнітури.


Декоративні елементи

У спортивному взутті відрізняються навіть способи зав’язування шнурків, тому що спортивні ігри — це не місце для модного вироку. Тут не можна шнурувати кросівки різними візерунками, шнурівка у цій сфері виконує лише функцію фіксації, тобто вони повинні просто закріпити ногу у кросівках.

На жаль, для багатьох неочевидно те, що спортивне взуття повинно бути лаконічним і без зайвих деталей, тому краще вибирати моделі, у яких немає додаткових стрічок, зайвих шнурків, заклепок та інших декоративних елементів. Спортивні кросівки — це практичність, лаконічність, безпека та комфорт. Наприклад, повсякденні оригінальні жіночі кросівки та спортивна модель будуть сильно відрізнятися за своєю «наповненістю», адже у другого варіанту практично відсутні декоративні елементи.

У магазині 7DreamSport можна знайти спортивне взуття, яка має фурнітуру високого рівня якості. У каталозі знайдуться і чоловічі, і жіночі моделі, що забезпечують комфортні тренування та матчі — ваші ноги точно будуть у безпеці.

Ми використовуємо Cookies, щоб користуватись сайтом було зручніше.