Контактний номер телефону
(0800) 354 104

Що варто знати про сучасну футбольну форму?

Стиль, зручність та зносостійкість — параметри, яким повинна відповідати футбольна форма. І нехай вона незначно змінилася за останній час (її набір як і раніше включає футболку та шорти, гетри, щитки і бутси), якість матеріалів та технології шиття у різних брендів і моделей варіюються. Про те, як вибрати найкращий варіант та не переплатити — розповідаємо у цій статті.

 

З чого складається хороша футбольна форма?

Як тільки людина замислюється про те, щоб купити футбольну форму, вона починає підбирати відповідний для своїх цілей матеріал. Найбільш популярними варіантами на сьогоднішній день є:

  • Бавовна — натуральна тканина, яка добре вбирає вологу, має особливу м’якість та може бути пофарбована у будь-який колір. Але, у той же час, у неї є явні недоліки — дуже довго сохне. Це непрактично для спортсменів, адже їм важливо бігати завжди у сухому одязі;
  • Поєднання бавовни та синтетики. Додавання останньої модифікує попередній варіант — така форма швидше сохне і довше зберігає свій первісний вигляд;
  • Поліестер — синтетичний матеріал. Він характеризується рядом позитивних властивостей: добре вбирає вологу, фарбується ув будь-який колір, дозволяє тілу футболіста «дихати». Він міцний та довговічний. Хоч й електризується, виробники використовують його найчастіше.

У той же час кожна тканина відрізняється за еластичністю та впливом на шкіру. Саме тому, коли вибирається дитяча футбольна форма, важливо враховувати не тільки товщину і фактуру матеріалу, але й реакцію тіла на нього — наявність алергії і т. п. дуже важливі фактори.

Крім цього, слід також враховувати ще деякі параметри. Так, форма повинна мати мінімальну кількість швів. Недосвідченим футболістам може здатися, що цю ознаку можна відсунути на задній план. Але коли справа дійде про тривалі тренування, ця характеристика буде особливо важлива — чим менше швів у виробу, тим менше форма буде натирати і викликати різні роздратування.

Обов’язково слід приділяти увагу розміру та крою. Наприклад, футбольна форма для дітей не повинна «висіти» на юних спортсменах, щоб не заважати їх тренуванням. Правильна посадка допоможе уникнути різних неприємностей та складнощів під час гри.

Догляд за одягом не повинен псувати її. Дійсно хороша форма не змінить свого кольору і розміру та звичайно не порветься навіть після сотні прань в машині.

До вибору футбольної форми потрібно підходити ґрунтовно. Слід пам’ятати, що завжди існує хороше співвідношення ціни та якості, завдяки якому не доведеться платити зайве.

Ми використовуємо Cookies, щоб користуватись сайтом було зручніше.