Контактний номер телефону
(0800) 354 104

Спортивні антитренди 2021 року

Тренди змінюються практично кожного сезону. І те, що було у моді рік тому, сьогодні вже може очолювати список антитрендів. Одна з причин переходу одягу до розряду антитрендів — він набрид та втратив свою оригінальність. Тому модники регулярно проводять чистку гардероба, позбавляються від тих речей, які перестали бути актуальними та вигідно підкреслювати їх стиль.

Мода 2021 більше не ставить чітких рамок у тому, що носити та як виглядати. Однак намагається переосмислити звичні силуети, які встигли втратити новизну і індивідуальність.

У спорті, як і у високій моді, існують свої тренди і антитренди. Зручні та звичні спортивні костюми, які були у моді кілька років тому, цього року можуть вже втратити свою актуальність. Застаріти може фасон, використовувані матеріали або принти. Тому модники уважно стежать за новинами модного світу та оновленнями колекцій популярних спортивних брендів, щоб бути у курсі головних віянь сезону.

Іноді нема потреби викидати застарілі речі, адже мода циклічна і те, що було антитрендом у цьому сезоні, через пів року може знову увійти до моди. Такий одяг досить відкласти до моменту, коли він знову стане популярним.

Ми зібрали основні спортивні антитренди 2021 року. У статті розповімо, які речі не варто купувати, а які варто прибрати зі свого гардеробу. Ви дізнаєтеся, чим їх можна замінити, щоб стильно виглядати під час занять у спортивному залі.

 

Антитренди 2021 року

Головний спортивний антитренд 2021 року — химерність і зайвий декор. Модний ринок перенасичено цим у минулих сезонах. Яскраві і помітні моделі варто доповнювати нейтральними деталями, щоб збалансувати образ.

У кольорах краще уникати неонових, а також «брудних» відтінків. Якщо дуже хочеться, то неон можна розбавити нейтральними кольорами або замінити на неоновий аксесуар.

Серед матеріалів варто акуратно підходити до речей зі шкіри. Частина моделей вже втратили свою актуальність. У моду входить поняття «еко» щодо шкіри та хутра.

Розглянемо докладніше антитренди 2021 року за категоріями одягу.

 

Футболки та майки

Минулого року особливу популярність отримали футболки з принтами брендів. Вони стійко протрималися кілька сезонів на вершині трендів. І чим більшим був логотип, тим краще. У 2021 році ця мода сходить нанівець. На зміну футболок з логотипами приходять однотонні або тай-дай футболки. Це незвичайний метод фарбування матеріалу. Наприклад, за допомогою стиснення, складання і так далі. Альтернативою можуть бути чоловічі футболки з маленькими та непомітними лого.

Також антитрендом є футболки з великою кількістю декору. Стрази, намистинки і черепашки залишилися у минулих сезонах. Краще замінити такі футболки на актуальні з принтами, розрізами або мінімалістичними нашивками. До того ж зайвий декор буде заважати під час тренувань у залі і може чіплятися за частини тренажерів.

Майки, навпаки, краще вибирати приталені і без розрізів. Вільні майки або футболки оверсайз з великими вирізами виходять з моди. На їх місце можна купити вільну майку з сіткового матеріалу або облягаючу бавовняну з невеликим вирізом під горло.

 

Верхній одяг

Серед верхнього одягу звання антитренд заробила приталена жилетка. Приталені речі вже давно очолюють список антитрендів. Мода двохтисячних ще не встигла закріпитися серед трендів сезону, і тому такі жилетки виглядають застарілим варіантом. Альтернатива — дуті оверсайз жилетки або куртки. Вони більше підійдуть на пробіжку або заняття на вулиці, бо зможуть повноцінно захистити від негоди.

 

Штани

І знову у лідерах серед антитрендів сезону облягаючий одяг. Штани з лампасами, шкіряні легінси — все це вже не актуально у 2021 році. На зміну облягаючим штанам приходять вільні спортивні або штани палаццо. А шкіра замінюється на «еко» або велосипедки, лосини, а також вільні спортивні шорти.

У цьому сезоні всі штани, які облягають ноги можна сміливо прибирати з гардероба. Якщо ж ви все-таки вирішили брати шкіряні моделі, то краще поєднувати їх з оверсайз верхом і масивними кросівками. Так образ вийде більш гармонійним, наближеним до повсякденного.

Модні експерти розходяться у думках чи додавати до антитрендів шорти-бермуди чи ні. Однак те, що вони втрачають свою актуальність — це факт. Але не варто назавжди викидати їх з гардероба. Через пару сезонів вони знову можуть бути чудовою альтернативою велосипедок. А поки на зміну бермудам приходить їх збільшена версія — оверсайз шорти. Крім того, шорти-бермуди можна замінити укороченими шортиками.

 

Спортивні костюми

На популярність речі впливає також фасон. Одяг з однакового матеріалу, але різного фасону може бути одночасно у трендах і в антитрендах. Так, наприклад, сталося з велюровим костюмом таких типів:

  • З принтами і логотипами. Велюровий костюм сам по собі виглядає яскраво, тому додаткові елементи стають зайвими. Вони сильно дешевлять образ.
  • З вузькими штанами. Приталені силуети краще замінити на кльош або оверсайз моделі.
  • З гумками на штанах і курточці. Гумки роблять ноги візуально коротшими і «ріжуть» талію. І, в цілому, вони спрощують образ.

Кращим варіантом буде купити спортивний костюм з велюру вільного крою, з брюками кльош або оверсайз, а також однотонний у бордовому або нюдових відтінках. Верхня частина костюма повинна бути або екстра-облягаючою, без зайвих зав’язок та гумок, або оверсайз без принтів. І літні, і теплі спортивні костюми варто вибирати за цими правилами.

 

Кросівки

Кросівки є звичним і необхідним елементом спортивного гардероба. У 2020—2021 роках вони стали активно використовуватися у повсякденних образах. І собі, це викликало появу великої кількості антитрендів.

Головний анти тренд — снікерси і кеди на танкетці. Танкетка застаріла і є непрактичним варіантом. Займатися у такому взутті вкрай проблематично і навіть небезпечно, а підібрати стильний образ, купити кросівки такого типу, які б були комфортними — практично нереально.

Альтернативним варіантом можуть бути кросівки на високому підйомі. Наприклад, Nike Zoom, Nike Air Max або Adidas Yung-1. Класичні чорні та білі кросівки підійдуть під будь-який образ. А головне, таке взуття зробить заняття спортом безпечними.

Наступна модель, яка підходить під антитренди, ще недавно очолювала список must have на літній сезон 2020 року. І це так звані, ugly-shoes або «потворні кросівки». У них поєдналися відразу кілька трендів: оверсайз, комфорт, футуризм і грубий силует. Однак зараз у тренді залишився тільки оверсайз і комфорт, тому прийшов час заховати на час такі кросівки для дівчат.

Головна риса ugly-shoes — груба підошва з безліччю елементів. Вона може поєднувати відразу декілька кольорів. Також у таких кросівках зазвичай довга шнурівка, яку зав’язують навколо кісточки. На заміну ugly-shoes приходять класичні і лаконічні моделі еко взуття. Наприклад, білі кросівки від Nike або Puma. Або моделі зі світловідбивальними елементами.

Тепер ви знаєте, що варто виключити зі свого гардеробу і ні у якому разі не купувати у 2021 році. А також познайомилися з альтернативними варіантами, які вигідно підкреслять ваш стиль та смак. Вибирайте модне і комфортне взуття для своїх тренувань.

      Ми використовуємо Cookies, щоб користуватись сайтом було зручніше.