Контактний номер телефону
(0800) 354 104

Спортивний одяг для бігу на осінь

Прийнято вважати, що біговий сезон закінчується на початку осені, і далі починається міжсезоння. Не рекомендується забувати про фізичні навантаження та пробіжки на цей час, бо можна втратити форму, знизивши дисципліну. До відкриття бігового сезону ви зможете бути вже підготовленими — у формі, з хорошим темпом дихання, і тоді після забігу не буде ломити тіло.

Але осінь — це не найтепліший сезон. Тож важливо підібрати одяг для бігу, щоб було комфортно та досить тепло.

 

Правильно вибираємо спортивний одяг для бігу восени

Найкраще підбирати одяг для бігу восени, виходячи з погоди за вікном. Обов’язково варто подивіться на температуру повітря, щоб не було ні занадто спекотно, ні занадто холодно під час пробіжки. Якщо у вас організм нормально сприймає температуру, то можна дотримуватися наступних рекомендацій:

  • +15о і вище — краще вибрати легкий одяг, наприклад, майку та шорти.
  • +10о — краще одягнути замість майки футболку або лонгслів-кофту.
  • +5о — до лонгсліву додаються тайтси — спеціальні лосини для бігу. Також можна придбати пов’язку на голову, щоб закрити вуха.
  • -5о — до вказаного вище набору рекомендуємо додати вітровку або толстовку поверх футболки.
  • -10о і нижче — постарайтеся утеплити ноги, тут вже точно знадобиться пов’язка на голову та толстовка.

Якщо ви сильно мерзнете або вам, навпаки, зазвичай спекотно навіть при невисокій температурі, то модифікуйте набір під свої відчуття.

Не забувайте й про те, що на вас має бути термобілизна, а також шар одягу, що захищає від зовнішніх факторів, наприклад, від дощу або сильного вітру.

 

Капсула осіннього одягу

Капсула одягу — це набір речей, які можна комбінувати для створення різних образів. У нашому випадку — для створення варіантів для бігу. До осінньої бігової капсули входять:

1.      Термобілизна.

2.      Майка та футболка.

3.      Лонгслів, толстовка, кофта.

4.      Вітровка, водонепроникна жилетка.

5.      Шорти і тайтси, опціонально — штани з флісом.

6.      Спортивні рукавички, пов’язка на голову.

7.      Бігові кросівки.

8.      Гольфи, шкарпетки з вовни для захисту від вологи.

Комбінувати одяг варто, виходячи з температури та ваших відчуттів, як ми вже стверджували раніше, а також, спираючись на тривалість та інтенсивність тренування. Чим довшим є ваш забіг, тим тепліше варто одягнутися. Але якщо ви хочете додати тренуванню інтенсивності та швидкості, краще одягнутися легше — ви будете сильно потіти, а в осінню підступну погоду небезпечно бути у мокрому одязі.


Уважно підбирайте одяг — він не повинен сковувати рухи, а у кросівках вам має бути комфортно. Не варто сподіватися, що осінні моделі повністю захистять вас від негоди, дрібних крапел дощу. Якщо з розбігу вступити у калюжу, то доведеться поспішати додому сушити ноги. Тому під час пробіжок також обов’язково дивіться на дорогу та залишайтеся уважними.

Якщо ви вже готові збирати свою капсулу, то каталог 7DREAMSPORT пропонує широкий асортимент — у нас можна знайти як одяг для бігу жіночий, так і одяг для бігу чоловічий. Кожен може забезпечити себе комфортною формою для ефективних та приємних тренувань навіть у прохолодне міжсезоння.

Ми використовуємо Cookies, щоб користуватись сайтом було зручніше.