Контактний номер телефону
(0800) 354 104

Тонкощі вибору спортивного взуття для дитини

Часто батьки відправляють дітей у спортивні секції — нерідко і самі малюки прагнуть бути, як їх улюблені спортсмени, або просто займатися активними та цікавими заняттями. Щоб дитина не пошкодила ноги під час тренувань та ігор, важливо правильно підібрати спортивне взуття для дітей, в якому вони будуть у безпеці та комфорті.

Загальні правила підбору

Вибираючи спортивні дитячі кросівки для дівчаток і хлопчиків, варто дотримуватися основних рекомендацій, які допоможуть зробити правильну покупку для спортивної дитини:

1. Перфорований матеріал внутрішньої частини пари — завдяки цьому нога не буде сильно потіти, ковзати та пріти у взутті.

2. Добра фіксація. Блискавка і липучка не можуть її забезпечити, найкращий варіант — шнурівка. Якщо дитина поки не вміє їх зав’язувати, то ходити в улюблену спортивну секцію — це відмінний стимул навчитися.

3. М’яка і гнучка підошва, яка вільно повторює рухи ноги, не ламається та не тріскається під час експлуатації.

4. Для носка повинен бути використаний міцний матеріал, але при цьому на нього можна натиснути й продавити. Важливо, щоб після продавлювання він тут же брав вихідну форму, повертаючись до неї.

5. Взуття з супінатором можна купувати тільки для дітей старше 7 років.

6. Розмір взуття відповідає розміру ноги дитини — не більше і не менше, тому що інакше нозі буде або тісно, або вона буде прослизати. Допускається довжина устілки більше ноги дитини тільки на один сантиметр.

Спираючись вже на ці прості правила, можна вибрати добре відповідне взуття, проте є ще кілька рекомендацій стосовно виду спорту, яким займається дитина. Адже різні спортивні секції тренують дітей при різних умовах — відрізняється навіть поверхні, на якій команди грають або роблять розминку. 

Вибираємо взуття до конкретного спорту

Кожен спорт має свої тонкощі, тому потрібно вибирати дитячі кросівки для хлопчика або дівчинки відповідно до того, які вимоги висуває спорт:

  • На баскетболі та волейболі потрібно багато стрибати, тому взуття повинне забезпечувати хорошу пружинистість. Це досягається особливим матеріалом підошви та щільною фіксацією. Підійдуть спеціалізовані кросівки з масивною, але легкою підошвою, високим профілем для фіксації гомілкостопа.
  • Дитяче спортивне взуття для футболу або тенісу вимагає підбір пари до поверхні, на якій проводяться тренування та ігри: трава, ґрунт, підлога у спортивному залі, паркет, асфальт, бетон. Тому попередньо потрібно дізнатися, де саме займається дитина, і підібрати потрібну пару. Можливо, знадобляться дві-три пари для різних поверхонь, бо, наприклад, для трави та ґрунту потрібні шипи, які заважають грати на паркеті.

Але все ж найголовніші критерії, на які потрібно звернути увагу — це фіксація та амортизація. 

Якщо вподобана модель не може забезпечити їх у достатньою мірою, то для спорту візьміть інше взуття, а ту пару, що припала до душі, залиште для повсякденного використання.

Завдяки широкому асортименту магазину 7Dreamsport ви зможете легко знайти хороше спортивне взуття для дитини, яке забезпечить не тільки комфорт, але і безпеку. Пам’ятайте, що вибирати варто не тільки з опорою на рекомендації, але і разом з дитиною — їй повинне подобатися взуття, у якому належить займатися спортом.

Ми використовуємо Cookies, щоб користуватись сайтом було зручніше.