Контактний номер телефону
(0800) 354 104

Відновлення пошкодженого одягу для спорту

Спортивний одяг часто піддається різним пошкодженням — можна впасти, зачепитися за щось або просто занадто довго носити форму, так, що вона порветься. Як правило, ремонт спортивного одягу замовляють у спеціальних ательє, де швачки добре знають, як працювати з тими чи іншими матеріалами. Але якщо у вас вдома є невелика швейна машинка, то багато речей можна відновити самостійно.

 

Якщо з’явилася дірка на флісі

У вас тепла спортивна форма на флісі та ви випадково залишили на ньому дірочку? Річ у тому, що ремонт одягу на флісі складно провести так, що результат був непомітним — у тканини дуже щільна структура. Звичайно, якщо флісова підкладка тільки всередині, то можна не хвилюватися про красу, але якщо одяг одношаровий, то є два варіанти:

1. Пришити відповідну за розміром нашивку — можна вибрати патч з емблемою спортивного бренду і тим самим трохи прикрасити форму.


2. Прострочити дірочку однотонними нитками у колір тканини. Це складніший варіант — потрібно ретельно підібрати нитки, до того ж закрити так можна тільки порівняно невеликі пошкодження.

Тому з флісом краще бути акуратнішим, як би не довелося купувати новий одяг.

 

Якщо дірка у трикотажі

У цьому випадку вам допоможе латочка на спортивні штани або інший елемент вашого костюма:

1. Потрібно розпороти шов біля дірочки на штанах або іншому предметі одягу.

2. Пропрасувати дірочку зсередини та прикласти клейкою стороною відповідний за розміром шматочок флізеліну. Після цього знову пропрасувати.


3. З лицьового боку треба проштопати дірочку нитками відповідного до основної тканини кольору.

4. Далі вибирається і прикладається із зовнішнього боку латочка — тканина повинна бути середньої щільності. Можна обрати матеріал такого ж кольору, що і виріб, або контрастний — але тоді рекомендується робити симетричні латки на штанах або рукавах. Особливо, якщо дірка з’явилася на коліні або лікті.

5. Латка прошивається, обрізається зайве.

Додатково можна зміцнити латку флізеліном перед тим, як пришивати її.

 

Якщо дірка на мембранній тканині

Своїми руками можна зробити і ремонт мембранного одягу. Є спеціальні ремнабори для таких випадків — вони продаються у спортивних магазинах. Також невеликий поріз на виробі можна закрити спеціальною клейкою стрічкою, якою зазвичай обробляють шви для герметизації.

Не рекомендується використовувати праску — мембранна тканина може не витримати високої температури та зіпсуватися остаточно, доведеться купувати новий виріб.


Після того, як ви дізналися про основні способи відновлення одягу, можете сміливо придбати собі якісну форму з каталогу магазину 7DREAMSPORT — тут представлений широкий асортимент для чоловіків, жінок і дітей. Гарантована висока якість одягу для комфортного спорту.

Ми використовуємо Cookies, щоб користуватись сайтом було зручніше.