Контактний номер телефону
(0800) 354 104

Як вибрати бутси?

Футбольні бутси — важлива частина форми кожного спортсмена: від любителів до професіоналів. Грати у бутсах набагато комфортніше та безпечніше, ніж просто у кросівках, так як ця форма взуття створена спеціально з урахуванням особливостей ведення футбольного м’яча. Однак не можна вибрати будь-які бутси та відправитися на перше-ліпше поле підкорювати футбольний Олімп.

 

Види бутс

І аматорські, і професійні бутси поділяються на три основних типи:

1.  Шиповки. Ці бутси підходять для гри на натуральному газоні.

2.  Сороконіжки. Відмінно підійдуть для інших вуличних поверхонь, а також для гри на вологому ґрунті.

3.  Футзалки або просто залки. Виходячи з назви, можна зрозуміти, що це бутси для гри у приміщенні.

 

Чим загрожує гра у невідповідному взутті?

Дуже багато футбольних ігор у невідповідному взутті закінчуються травмами — це розтягнення, розриви зв’язок та інші неприємні речі. Крім того, звичайні кросівки:

1. Не забезпечать належного зчеплення, ви будете просто ковзати по полю.

2. Не нададуть таку чутливість ноги до м’яча, щоб можна було легко контролювати його положення на полі.

3. Не витримають інтенсивного використання.

Таким чином, краще купити бутси, ніж піддати свої ноги небезпеці та ризикам отримання травм.

 

Вибираємо бутси правильно

Звичайно, краще вибирати оригінальні бутси, але одним тільки брендом тут не обмежитися — потрібно знати та грамотно використовувати й інші характеристики взуття. Дуже важливо розібратися з тим, на якій поверхні ви будете грати, адже універсальних бутс не існує.


Підошва

  • SF або Soft Ground. Як правило, на такій підошві 6-8 основних шипів та 2-4 допоміжних. Це підошва для м’якого натурального газону, але це непоширена поверхня, частіше зустрічається саме у професійному спорті. Така підошва не рекомендується для футболістів молодше 15 років.
  • FM або Firm Ground. Це вже більш поширена підошва для жорсткої натуральної або синтетичної трави. Шипи зроблені з пластику або поліуретану, їх число зазвичай від 9 до 14.
  • MG або Multi Ground. Відмінний варіант для дітей та гравців-початківців. Така підошва підходить практично для всіх поверхонь, виняток — м’яка трава та зал. Має від 12 до 24 шипів середньої та короткої довжини.
  • TT або Turf. Знамениті сороконіжки мають від 20 до 40 дрібних гумових шипів, які дозволяють грати на штучному полі, а також твердій землі як з травою, так і з гравієм. Досить аматорський варіант, так як може паралельно використовуватися для бігу.
  • AG або Artificial Grass. Ця підошва підходить виключно для штучних полів. Характеризується 14-28 шипами з «кратерами» всередині.
  • IT або Indoor. Футзалки, які підійдуть для гри у приміщенні, на бетоні або асфальті. Замість шипів — спеціальний візерунок протектора.


Матеріал верху

  • Синтетична шкіра. Підходить для любителів і початківців. Не промокає і стійка до деформації.
  • Натуральна шкіра. Відрізняється легкістю та гнучкістю. Матеріал переймає анатомічні особливості ноги, а також дозволяє їй вільно «дихати» та не потіти. Але натуральна шкіра швидко зношується, а ще не відштовхує вологу, отже, промокає.
  • Поліуретан. Не пропускає повітря, але при цьому не промокає та відрізняється високими показниками міцності.

У каталозі магазину 7DREAMSPORT можна вибрати футбольні бутси Nike та інших брендів будь-якого типу — будь то футзалки або шиповки. Широкий асортимент дозволить вибрати ті бутси Nike, Puma або Adidas, які зроблять вашу гру з м’ячем не тільки комфортною, але й безпечною.

Ми використовуємо Cookies, щоб користуватись сайтом було зручніше.