Контактний номер телефону
(0800) 354 104

Як поєднати спортивний стиль і кежуал?


  Спортивний одяг ще ніколи не був таким універсальним, як сьогодні. Покинувши тренажерні зали, спортивний стиль проник у всі сфери життя. Відколи комфорт і легкість стали на перше місце, нікого не здивуєш футболкою на роботі чи спортивками в ресторані. Однак все ж існують певні секрети, як поєднувати спортивні елементи з аутфітом на кожен день.

Звідки походить кежуал?

  Стиль, який сьогодні характеризує наш щоденний одяг, зародився у 50-х роках з легкої руки тедді-боїв, котрі носили штани-дудочки і сюртук. Хоча вигляд у них був доволі офіційним, цього не скажеш про поведінку – ідеологія легкості та вседозволеності дуже відрізняла їх від решти. Втілити ці настрої в одязі вдалося Ніно Черруті, який створив неформальну, але вишукану колекцію. Його лінійка стала симбіозом спортивних і ділових костюмів, дорогих і дешевих тканин. Так зародився новий стиль casual chic – повсякденний шик, елегантний і трохи недбалий.

  Новий етап одягу без обмежень – 70-ті роки, відомі неприборканим стилем футбольних фанатів. Чоловіки на матчах вдягалися у спортивний total look – тенісні сорочки Lacoste, джинси Levi’s і кросівки. Стосовно них і почали вживати термін Casuals. Далі були 80-ті, а з ними розквіт аеробіки, яка ввела моду на боді, лосини і спортивні футболки. А розвиток музичної культури хіп-хопу в 90-х подарував нам джемпери, варені джинси, спортивні костюми, об’ємні куртки і косухи.

  Чи не дивно, що усі згадані речі, які 50 років тому були атрибутами спортивних занять, зараз стали елементами нашого щоденного гардероба? Ніхто вже не вдягає теніски виключно для гри в теніс, велосипедки для їзди на велосипеді, а олімпійки для участі в Олімпійських іграх. А пару New Balance чи Converse, які стояли біля витоків спортивного взуття, зараз має в колекції чи не кожен із нас. Щоденний одяг може бути більш чи менш стриманим, але одне залишається незмінним – спортивні елементи використовує кожен напрямок.

Спорт-кежуал

  Прихильникам стильного комфорту спортивний кежуал дарує можливість дотриматися розумного балансу класичних і спортивних речей. Крутий образ можна створити за допомогою лаконічної бази, розбавивши її спортивними елементами. Наприклад, офісну блузку поєднати з джинсами вільного крою і снікерсами. Спортивне взуття пасує до чого завгодно, тому не зайвим буде додати до гардероба мінімалістичні кросівки білого або чорного кольору, які можна взувати з класичним костюмом. Якщо хочеться чогось яскравішого, підійдуть навіть волейбольні, тенісні чи баскетбольні кросівки. Сьогодні відомі бренди спортивного взуття Nike, Adidas, Asics та інші випускають як бігові, так і міські моделі на будь-який смак. Якщо хочеться спортивного вигляду, слід обирати кросівки з верхом із сітки. Якщо ж кортить чогось більш елегантного, віддавати перевагу шкірі чи замші.

  Образ може будуватися і на основі спортивної речі, підкресленої стриманим одягом. Наприклад, гарно виглядатиме широкий спортивний костюм із тренчем, топ-бандо чи велосипедки з класичним жакетом. У моді досі залишаються стьобані жилети, широкі спортивні штани з лампасами, бейсболки і панами. Тренд на оверсайз і багатошаровість також актуальний не перший сезон, і не збирається здавати свої позиції. Тому звертайте увагу на спортивні чи стилізовані під спортивні об’ємні куртки, худі з широкими капюшонами, кишенями, рукавами.

Спорт-шик

  Появою цього стилю завдячують Коко Шанель, яка закликала позбавитися від незручних корсетів, натомість вдягнувши вільні штани. Глемспорт обирають усі знаменитості – від Ріанни до Белли Хадід. Він створює розкішний і невимушений образ – зі спортзалу на червону доріжку. Тут дозволено все і навіть більше: спортивний костюм із підборами, сукні з соковитими вітрівками і блейзерами, джинси з кросівками та класичним тренчем, масивні яскраві кросівки з костюмами, спортивні панами з сукнями.

  Спортивний шик полюбляє поєднання несумісних матеріалів: бавовни, льону та сітки з витонченими шовком і оксамитом. Головне правило спортглему – відсутність правил. Дозволено поєднувати кислотні та пастельні кольори, плащові штани з класичними сорочками, в’язаними светрами, кардиганами. Доречними тут будуть футуристичні кросівки незвичайної форми чи кольору. Хоча стиль передбачає найшаленіші поєднання, все ж важливо навчитися балансувати на межі епатажності та лаконічності.

Спорт-романтик


  Для романтиків із бунтівною натурою, які хочуть додати у своє життя трохи провокативності. Це найскладніший стиль із усіх напрямків кежуал, оскільки важко уявити щось більш різне. Та коли образ занадто романтично-солодкий, спорт допомагає додати вогню. Легка сукня з ніжної тканини добре поєднається з косухою, а мідіспідниця – з кросівками-хайтопами чи ретро-снікерсами. Можна обирати костюми в стилі спорт-романтик – вони відрізняються від звичайних спортивних костюмів, оскільки виконані з ніжних тканин пастельних кольорів. Також існують різні варіації спортивних фасонів. Наприклад, штани на резинці можуть бути зі шкіри чи шовку, які створять легкий романтичний образ.

Смарт-кежуал

  Біля витоків цього напрямку стоїть Джорджо Армані, оскільки дизайнер одним із перших представив поєднання класичного твідового піджака з джинсами. Цей стиль має найбільше обмежень, але навіть у ньому знайшлося місце для спорту. Здебільшого під поняття smart casual підпадає зручний одяг для офісу – діловий костюм із лонгслівом і поло, класичний жакет із футболкою. Стиль проголошує дух свободи і розкутості: офісна блузка з джинсами і кедами, урівноважена елегантними аксесуарами на кшталт хустинки на шию – що може бути більш вишуканим?


Невимушений кежуал

  Ще відомий як All-Out-Casual, або ж «випадковий кежуал». Перебільшений приклад – тренд на костюми в піжамному стилі. Невимушений кежуал обирає той, хто хоче бути максимально розслабленим і не звертає уваги, що інші думають про його зовнішній вигляд. Можна створити суцільний спортивний лук, поекспериментувати з багатошаровістю. Найкраще взяти лаконічну базову річ, наприклад, майку чи джинси, і вибудовувати образ довкола неї. Тут як ніколи актуальне ретро у всіх його проявах, тому вмикаємо зелене світло широким сорочкам, худі, джемперам, потертим джинсам і громіздким «dad shoes».

      Ми використовуємо Cookies, щоб користуватись сайтом було зручніше.