Контактний номер телефону
(0800) 354 104

Як вибрати кросівки в подарунок?

Хороше та зручне взуття — найкращий подарунок для друга або члена сім’ї. Особливо, якщо ви хочете порадувати когось із сучасного покоління. Адже не секрет, що молодь сьогодні закохана у кросівки — як спортивні, так і модні моделі.

Кросівки носять влітку та взимку, на пробіжку й на прогулянку, в офіс та на побачення — їх застосування настільки розширилося, що цей тип взуття буквально переповнив наше життя. Тому зробити такий подарунок — проявити турботу й увагу, а також порадувати новим зручним взуттям.

Але, щоб підібрати правильну модель і не помилитися із розміром, ми рекомендуємо прочитати статтю, у якій розберемо критерії вибору, з’ясуємо сучасні тенденції і виділимо ряд наймодніших кросівок цього року.

Основні критерії вибору

Якщо вам здається, що вибрати кросівки складно, то ви просто ніколи цим не займалися. Насправді, спираючись на кілька простих критеріїв, можна підібрати пару варіантів взуття у подарунок і тим самим полегшити свій вибір.

У гайд з вибору кросівок варто включити наступні критерії:

  • Дізнатися розмір одержувача. Це найважливіше, адже потрібно підібрати взуття, яке добре сяде на ногу. Якщо ви живете з людиною, якій робите подарунок, то все просто — потрібно подивитися розмір його взуття або виміряти його лінійкою. Якщо подарунок планується другу, з яким ви не живете, то є два варіанти. Запропонувати поміряти взуття у магазині й простежити, який розмір підходить. Або запросити у гості на чай і вдома вже виміряти підошву його черевиків, кросівок чи туфель.
  • Підбір фасону. Тут треба проявити кмітливість і уважність — звернути увагу на те, кому ви готуєте кросівки як подарунок. Якщо це ваш друг, з яким ви займаєтесь спортом — буде логічно, якщо модель буде призначена для фітнесу або гри з якогось виду спорту. Якщо подарунок планується сестрі або брату — можна обрати сучасну повсякденну модель. Для мами буде важливішим, щоб кросівки були зручними. Якщо у одержувача вже є кросівки — проаналізуйте їх. Можливо, це буде підказкою до улюбленого фасону.
  • Колір. Подарувати зелені кросівки тому, хто носить переважно чорний одяг — величезна помилка. Напевно, подарунок Ви робите людині, яку знаєте довше, ніж пара місяців, тож вже встигли відстежити тенденцію кольорів в одязі. В такому випадку навіть відтінок взуття потрібно підібрати відповідний.

Визначивши кілька моделей, виходячи з описаних критеріїв, ви вже створите собі вузьку підбірку, у якій можна швидше зорієнтуватися.

Сучасні тренди та течії

До речі, у 2020 році є кілька найбільш актуальних трендів. Напевно ви бачили деякі відповідні моделі на молоді у своєму місті. Можна виділити кілька стильних напрямів, у яких виготовлені кросівки, що цілком доступні для покупки будь-якою людиною:

1. Ретро-моделі 90-х та 80-х років. Вічна класика, як правило, унісекс. Стильні та масивні кросівки з мінімалістичним дизайном.

2. Dad’s Shoes. За аналогією з Mom's Jeans, нагадують взуття, яке доношують за батьком. Сьогодні «доношувати» щось не соромно, тим більше, що мода молодості наших батьків стрімко повернулася і дуже полюбилася сучасному поколінню.

3. Монохромні кросівки. Наприклад, білі моделі, які не виходять з моди багато років. Так, вони мазкі, проте відмінно доповнюють образ. Створення кросівок з використанням одного кольору — відмінне дизайнерське рішення.

4. Яскраві кольори. Це можуть бути як невеликі деталі, так і основа дизайну кросівка. Вони покликані для створення акценту або контрасту в образі, призначені для любителів бути в яскравих відтінках.

5. «Шкарпетки з підошвою». Літня модель, яка забезпечує максимальний «дихаючий» ефект для ніг. Завдяки еластичності тканини, з якої зроблений верх, моделі повторюють всі анатомічні особливості ноги власника, чим забезпечують щільну посадку.

6. Високі й масивні. Як правило, підошва такого взуття виготовляється з легкого матеріалу, щоб тільки візуально зробити модель масивнішою і не доставляти дискомфорту власнику.

Варто відзначити, що всі перераховані тенденції отримали однаково серйозне поширення, тому вибір моделей дуже різноманітний. Часто буває, що мода диктує жорсткі рамки в одязі та взутті, проте у 2020 році вона зробила крок далі та дозволила людям вибрати з великого числа трендів. Це дало можливість формувати різноманітні модні луки, а не ходити однаковими, ніби зробленими під копірку.

Актуальні бренди

Звичайно, дарувати «безіменні» кросівки не дуже красиво — ви ніби заощадили на тому, щоб придбати якісне брендове взуття. Тим більше, що кросівки від провідних брендів точно безпечні та не зашкодять ногам їх майбутнього власника.

Так що, вибираючи подарунок, варто заглянути у каталоги виробників, чиї моделі вже багато років тримають лідерство і не втрачають актуальності:

1. Спортивні бренди: Nike, Adidas, Reebok, Puma. Nike вже давно займає перше місце серед виробників саме спортивних кросівок, встиг зробити і запатентувати кілька доповнень, які дозволяють носити безпечне й одночасно з цим комфортне взуття.

2. Модні бренди: Louis Vuitton, Gucci, Saint Laurent, Dior. Як правило, взуття від цих брендів носять знаменитості. І ті, хто постійно стежить за модою, напевно хотів би якусь імениту модель.

Нижче буде наведено невеликий список найстильніших цього року спортивних і модних моделей, які допоможуть вибрати аналогічні у подарунок.

Спортивні кроссівки

• Nike Cortez. Модель з’явилася дуже давно і призначалася виключно для бігу. Але сьогодні це стильний повсякденний варіант.

• Adidas Continental 80. Нагадують тенісну лінійку 90-х років, так що можуть бути віднесені до тренду ретро-взуття. Універсальна модель, яка підходить як для прогулянок, так і для легкого спорту.

• Reebok Classic. Ще одна нестаріюча класика, актуальна з 1983 року. Випускалася як бігова модель, але стиль силуету настільки сподобалася законотворцям моди, що сьогодні це стандартний вибір для повсякденного носіння.

Модні кросівки

• Gucci Tennis 1977. Буквально must-have для всіх цінителів сучасної моди. Модель була перезапущена, про що свідчить вказівка року у назві — тоді «народилися» оригінальні кросівки.

• Dior D-connect. Суто жіноча модель для любительок квіткового принта, адже саме їм прикрашений верх кросівок. Двоколірна підошва, прозорі вставки коло шнурівки — модель виглядає свіжо та стильно, доповнить будь-який легкий образ.

• Balenciaga Tyrex. По-справжньому футуристична модель, в основу дизайну якої лягла не тільки класика бренду, але також особливості людської анатомії та високі технології. Стильне, незвичайне взуття унісекс для повсякденного носіння або приватної колекції.

Тепер ви точно зможете вибрати стильну модель кросівок у подарунок і не потрапити у незручну ситуацію, коли підібрана пара виявилася не до смаку одержувачу. Адже завжди можна вибрати класичну модель і не прогадати — ретро буде у моді за будь-якої погоди! Не бійтеся експериментувати з подарунками, і цей рік — відмінний час для того, щоб спробувати подарувати щось стильне і незвичайне.

      Ми використовуємо Cookies, щоб користуватись сайтом було зручніше.