Контактний номер телефону
(0800) 354 104

Як вибрати спортивний рюкзак?

Заняття спортом — запорука міцного здоров’я і довгого життя. Для того, щоб тренування не викликали роздратувань та постійного відчуття дискомфорту, потрібно відповідально підходити до вибору спортивного оснащення. Це має бути відповідний одяг, взуття і, звичайно ж, спортивний рюкзак. Останній буде необхідний для перенесення гантелей, килимків, м’ячів, ракеток та іншого інвентарю. Для того, щоб купити спортивний рюкзак і не жаліти про свій вибір, запрошуємо ознайомитись із основними моментами, на які потрібно звертати увагу.

 

Розмір та об’єм

Правильно підібрані параметри — перше, що потрібно врахувати при покупці. Ясна річ, що рюкзаки спортивні жіночі відрізняються за своїм розміром і вагою від аналогів, призначених для чоловіків. Тут різниця й у моделі рюкзака, і у його пошитті, і у матеріалах, з яких він зроблений. Але й у тієї, і в іншої категорії є певні розміри. Приміряючи рюкзак у магазині, переконайтеся у тому, що лямки добре лежать на плечах і опускаються за спину трохи менше, ніж на 10 см нижче верхньої частини плечей. Якщо ж вони трохи вище, приміряйте рюкзак на розмір менше.

Не варто забувати й те, для чого конкретно ви хочете його придбати, тому що від цього безпосередньо залежить обсяг рюкзака. Одна справа, коли ви збираєтеся використовувати його під час відвідування занять у залі, і зовсім інша, коли рюкзак повинен супроводжувати вас у тривалих походах. У першому випадку обсяг може бути від 13 до 20 літрів, а в іншому — від 26 до 30 або навіть 50 л.

 

Пошиття та матеріал

Якісне пошиття не менш важливе, якщо ви хочете, щоб річ прослужила вам не один рік. При виборі рюкзака звертайте увагу на рівність рядків — нитки, що стирчать, та криві шви вказують на низьку якість та міцність виробу, бо недбалі шви досить швидко приведуть у непридатність всі елементи конструкції рюкзака.

Ідеальним матеріалом для спортивного рюкзака стане міцна і щільна водовідштовхувальна тканина. Найпопулярніші матеріали для виготовлення: поліестер, оксфорд і кордура. Кожен з них стійкий до впливів зовнішнього середовища, легко чиститися, добре тримає форму і не пропускає воду. Звичайно, можна купити рюкзак з бавовни, шкіри або джинси, але вони не дуже довговічні та не особливо підходять для спортивних рюкзаків. Також не забувайте, що лямки повинні бути широкими, а фурнітура — якісною.


Вага та комплектація

Рюкзак чоловічий спортивний повинен бути легким, незалежно від того, хто його буде носити. Якщо він має велику вагу навіть без якогось вантажу, то при використанні може доставляти багато проблем. Погодьтеся, що не має сенсу носити рюкзак, який важить більше, ніж весь його вміст. Також у ньому має бути достатньо відділень і кишень для зручності розподілу вантажу. Найчастіше спортивні рюкзаки містять:

  • основне містке відділення;
  • додаткову фронтальну кишеню;
  • бічні сітчасті кишені для пляшки з водою;
  • невеликі верхні кишені для телефону або сонцезахисних окулярів;
  • кишеню на внутрішній стороні для цінних речей або відділення для ноутбука;
  • спеціалізовані кріплення.

До вибору спортивного рюкзака потрібно підходити з усією відповідальністю, адже від цього залежить Ваша зручність і комфорт. Головне — не забувати про якість та спеціалізацію обраного варіанту.

      Ми використовуємо Cookies, щоб користуватись сайтом було зручніше.