Контактний номер телефону
(0800) 354 104

Які засоби допоможуть у догляді за шкіряним спортивним взуттям?

Спортивне взуття міцно увійшло у повсякденне життя кожного. Кросівки та кеди підкорюють комфортом і практичністю. Особливою популярністю користуються шкіряні моделі. Таке взуття легке, зносостійке, повітропроникне та відмінно підлаштовується під форму стопи. Але щоб шкіряні кросівки прослужили, як мінімум, кілька сезонів і зберегли свій первинний вигляд, необхідно правильно доглядати за ними. З кожним роком з’являється все більше різних засобів, створених спеціально для догляду за шкіряним спортивним взуттям. У статті розкриваємо нюанси догляду за шкіряним спортивним взуттям. Ви зможете дізнатися, які засоби використовувати, щоб збільшити його термін служби.

 

Як правильно доглядати за шкіряним взуттям

Спортивне шкіряне взуття потребує більш ретельного та регулярного догляду. Бо під час спортивних тренувань через навантаження, воно схильне швидше зношуватися і втрачати колишній вигляд. Крім того, сучасне спортивне взуття виготовляється за фірмовими технологіями брендів, які вимагають особливого догляду. Тому необхідно виконувати всі етапи очищення та дезінфекції виробу. Остання операція необхідна, щоб виключити появу грибків та інфекцій у взутті та на його поверхні. Так шкіряне спортивне взуття довше збереже привабливість, а також буде безпечнішим для ваших ніг.

 

Розглянемо докладніше кожен етап догляду

Відразу після тренування необхідно почистити взуття від вуличного бруду і пилу. Це можна зробити за допомогою ганчірки, змоченої в мильному розчині або спеціальному засобі для шкіряного взуття. Також можна випрати пару у машинці. Однак не кожні кросівки зможуть витримати таке очищення.

Для рельєфної поверхні кросівок можна використовувати спеціальну лопатку. Вона буває пластиковою або дерев’яною. Під час чищення білих шкіряних кросівок у мильний розчин можна додати засіб, що відновлює колір.

Шкіряні кросівки не можна сушити біля будь-яких обігрівальних приладів, щоб температура не пошкодила матеріал. Для сушіння підходить тільки кімнатна температура або сонячні промені.

Після цього на кросівки чоловічі шкіряні необхідно нанести захисні засоби для шкіри. Серед них варто виокремити:

  • спреї, що зволожують для синтетичної шкіри,
  • засоби для натуральної шкіри,
  • водовідштовхувальні спреї.

Вони збережуть еластичність і міцність шкіряної поверхні. Для захисту є окремі лінійки засобів. Найчастіше вони містять масла авокадо або мигдалю. Це потрібно, щоб уникнути появи патьоків від води на поверхні кросівок, а також не допустити заломів та тріщин. Масло допоможе відновити огрубілу шкіру кросівок, яка піддалася впливу солей і реагентів після тренувань на вулиці.

Якщо на взутті з’явилися будь-які дрібні пошкодження, подряпини або потертості, його ще можна відновити. Для цього є спеціальна фарба для шкіряного спортивного взуття. Існує варіант для білих кросівок, після обробки яким відновлюється білизна підошви. А також є універсальна фарба для кольорової шкіри, яка поверне чорним шкіряним кросівкам колишній вигляд. Нею можна навіть повністю перефарбувати свої кросівки і придумати свій власний дизайн.

Від неприємного запаху у кросівках створені спеціальні дезодоранти, які освіжать жіночі шкіряні кросівки після прання. Найчастіше саме жіноча частина населення турбується про запах спортивного взуття.

Крім того, від заломів допоможуть спеціальні вставки. Вони захищають його від втрати форми та пружності при носінні, не дають зовнішній частині кросівок згинатися під час ходьби. Формотримачі будуть ідеальним аксесуаром для збереження зовнішнього вигляду шкіряних кросівок.

Таким чином, шкіряне спортивне взуття вимагає спеціального догляду, але це не так складно, як може здатися, на перший погляд.

Ми використовуємо Cookies, щоб користуватись сайтом було зручніше.