Контактний номер телефону
(0800) 354 104

З якого матеріалу обрати гетри для занять футболом?

Сьогодні футбольні гетри — це обов’язкова частина екіпіровки, та вони виконують не тільки естетичну роль, доповнюючи форму спортсмена, але мають і практичну функцію. Захищають ноги футболіста від подряпин, а також дозволяють зафіксувати захисні щитки.

Звичайно ж, у гетрах має бути зручно, тому під час вибору варто звертати увагу на розмір, колір, фіксацію на нозі, а також на матеріал, з якого зроблені гетри футбольні. У такому разі можна вибрати пару, що максимально підійде для занять спортом та гри.

  

Товсті та тонкі гетри — різниця у матеріалі

Основна маса цих елементів футбольної екіпіровки робиться з сумішевої тканини, тобто у складі поєднані бавовна та синтетичний матеріал. Коли ви планували купити футбольні гетри, могли помітити, що вони бувають товстими та тонкими — різниця у процентному вмісті бавовни.

  • Товсті. У таких виробах використовувалося більше бавовни, вони щільні, не такі еластичні, як аналоги, їх має сенс використовувати тільки у холодну пору року. Це обумовлено тим, що така товста структура погіршує відчуття м’яча.
  • Тонкі. У таких гетрах більше синтетичного матеріалу, проте він добре пропускає повітря, не дає ногам пріти та потіти, а також зберігає добру чутливість до м’яча.

Якщо ви хочете вибрати дитячі гетри футбольні, то варто звернути увагу у першу чергу на те, як добре вони будуть тримати щитки. Важливо забезпечити дитину безпекою, поки вона не відточить свої навички добре вести м’яч та ухилятися від ударного навантаження.

Також важливо звернути увагу на посилені частини — це носок і п’ята. У цих зонах гетри піддаються особливо сильному зносу, крім того, вони повинні бути краще захищені, БО і ноги отримують більше навантаження. Тому при виборі й покупці професійних гетр подивіться, чи є на п’яті та шкарпетці тканина з подвійним плетінням — вона добре помітна, через те, що за структурою відрізняється від основної.

 

На що варто звернути увагу при виборі?

Крім матеріалу, варто звернути увагу і на інші характеристики

1. Довжина обов’язково повністю закриває щитки. Або вище коліна, або до нього.

2. Є вставки з сітчастого матеріалу.

3. Гумка не здавлює ногу, не ускладнює кровотік, але добре фіксує гетр.

4. Анатомічний крій — у парі є окремо на лівому, окремо на правому гетрі.

Головне, щоб гетри для футболу були строго відповідного розміру. Якщо повернутися до теми матеріалу, то рекомендується брати пари з більшим вмістом бавовни, бо вони краще відводять вологу. Але якщо ви все ж хочете вибрати синтетичний матеріал, то зверніть увагу на брендові гетри з унікальними технологіями відведення вологи як в Adidas або Puma. У будь-якому разі у нашому інтернет-магазині ви знайдете те, що шукаєте. 

Ми використовуємо Cookies, щоб користуватись сайтом було зручніше.