Контактний номер телефону
(0800) 354 104

7 унікальних ідей для створення інтернет-магазину у 2022 році

Онлайн-покупки уже стали невід'ємною частиною життя багатьох споживачів, і їх питома вага в загальній кількості продажів невпинно зростає. Не дивно, що молоді амбітні стартапери все частіше задумуються над створенням інтернет-магазину. Справді, такий бізнес має низку переваг:

  • Низький фінансовий поріг входження. Для відкриття офлайн-точки потрібні значні капіталовкладення: витрати на оренду приміщення, торгового обладнання, оплату праці персоналу, комунальних послуг, закупку товарів тощо. Щоб почати продавати товари в інтернеті цього всього не потрібно. Щобільше, можна обійтися навіть без оренди складів, оскільки значна кількість інтернет-магазинів практикують торгівлю за системою дропшипінгу.

  • Мінімальний період, необхідний для запуску. Якщо для відкриття стаціонарного магазину знадобиться більше часу для пошуку приміщення, оформлення документів, здійснення перевірок органами контролю та отримання усіх необхідних дозволів, проведення ремонту, оформлення інтер'єру, то для створення сайту і наповнення його товарами інколи достатньо декількох днів. Навіть, якщо підприємець не достатньо глибоко розбирається в розробці сайтів, існують сервіси, що дозволяють уникнути звернення до ІТ-спеціалістів і пов'язаних з цим витрат. Інколи використання конструкторів сайтів приносить додаткові бонуси.

Читати по темі: Чим конструктор сайтів корисний для бізнесу? 

  • Відсутність географічної прив'язки. При відкритті торгової точки онлайн сферу діяльності слід ретельно аналізувати, оскільки не усі товари будуть мати попит у конкретному регіоні. Приміром, магазин товарів для гірськолижного спорту недоцільно відкривати в рівнинній місцевості. Ідеї для інтернет магазину не обмежені геолокацією, тому й поле для їх реалізації значно ширше.

  • Широка аудиторія. Коло потенційних клієнтів офлайн магазину обмежене населенням містечка чи регіону, в якому він знаходиться. Онлайн-торгівля — це можливість доставки товару не лише в будь-який куточок країни, а й за кордон, тому й потенціал для масштабування значно вищий.

Якщо ж прагнення відкрити інтернет-магазин є, але бракує ідей, пропонуємо 7 ніш, що будуть актуальними у 2022 році.

 

Натуральна косметика

Магазин з широким асортиментом декоративної косметики є в кожному містечку, проте все частіше жінки починають звертати увагу на продукти з натуральної сировини без використання парабенів, нафтопродуктів, консервантів. Щобільше, населення все частіше звертає увагу не лише на якість товару, а й на соціальну позицію, якої дотримується бренд. Сьогодні має попит косметика, яка виготовляється на заводах з належним рівнем екологічної безпеки, яка не тестується на тваринах.

 

Стоковий магазин брендового одягу та взуття

Така природа людини, що вона завжди значну увагу приділяла брендам. Одягнути оригінальну фірмову річ хочеться багатьом, проте дозволити собі це можуть далеко не всі. Магазини стокового одягу — це можливість придбати брендовий товар за доступною ціною. Знайти постачальників для такого роду бізнесу не так складно, достатньо скористатися пошуковими системами, готовими базами або спробувати віднайти прямий вихід на виробника. Якщо клієнтами звичайного магазину брендових товарів є люди з хорошими статками, то організація торгівлі стоковими товарами дозволяє охопити й аудиторію з набагато нижчими фінансовими можливостями.

 

Продукти харчування ЗОЖ

Купувати продукти харчування для своєї сім'ї споживач звик в «магазинах біля дому». Проте варто зауважити, що рух за здоровий спосіб життя (в тому числі здорове харчування) набуває неабияких розмахів. А от асортимент продукції натурального походження в офлайн точках все ще обмежений. Саме тому інтернет-магазини з продуктами здорового харчування швидко стають популярними. Найголовніше правило для них — піклування про свіжість товарів та належні умови доставки. Найкращим варіантом є вихід на виробників та фермерські господарства у власному регіоні. В цьому бізнесі можна нішуватися та пропонувати покупцям товар однієї категорії. Це можуть бути корисні перекуси, снеки, пастила, сублімовані ягоди або заморожені овочі та фрукти, сири, йогурти, продукти харчування для вегетаріанців тощо.

 

Дитячі іграшки

Немає нічого більш міцного та щемливого, ніж любов та турбота батьків про дітей. Якщо вже мова зайшла про екологію та натуральність, то варто зазначити, що ця тенденція торкнулася й ніші дитячих товарів. Популярністю у матусь та татусів користуються розвиваючі іграшки, головоломки, дерев'яні пазли та конструктори, бізіборди. Слід ретельно ставитися до наповнення асортименту, адже в пріоритеті знаходяться надійність, безпека, гіпоалергенність. Не слід забувати й про тренди. Необхідно слідкувати за тим, що знаходиться на піку популярності, і вміти передбачати вподобання дітей.

 

Товари хендмейд

В еру автоматизації, конвеєрного виробництва та масмаркету ручна робота набуває особливої цінності. Зазвичай ідеї для створення інтернет магазину товарів ручної роботи виникають у майстрів, що вже мають досвід виготовлення виробів власноруч. При цьому категорії товарів для такого сайту можуть бути найрізноманітнішими: від прикрас чи спідня білизни до гаманців, сумок, посуду, декору для дому. Проте запуск інтернет магазину товарів ручної роботи може організувати й людина, яка не займається виготовленням речей особисто. Достатньо знайти людей, які досконало володіють мистецтвом створення оригінальних шедеврів, і стати посередником між ними та споживачем. Ще одним варіантом налагодження роботи такого сайту є наповнення каталогу товарами, які є традиційними для певного регіону. Приміром, мешканці карпатських регіонів цілком можуть стати власниками інтернет магазинів трав'яних чаїв, сиру, виробів з овечої шерсті тощо.

 

Аксесуари для блогерів

Завдяки популярності соцмереж та пропаганді заробітків на власному профілі в багатьох користувачів з'явилося бажання досягти успіхів на блогерській арені. В мережах з'являється безліч сторінок експертних, товарних, з послугами, особистих. Їх ведення неможливе без наповнення якісним контентом, а для його створення потрібне певне обладнання. Популярністю в аудиторії користуються кільцеві лампи та інше освітлювальна техніка, портативні зарядні пристрої, тримачі та штативи, звукове обладнання, карти пам'яті тощо. Та й не лише блогери звертають увагу на подібні товари. Часто корисні для себе пристосування знаходять автомобілісти, туристи, оператори, підприємці.

 

Товари для тварин

Домашні улюбленців є майже у кожному домі. Якщо корм для тварин та наповнювачі для туалетів — товари першої необхідності, їх однаково часто купують як офлайн, так і онлайн, то іграшки, одяг, аксесуари  вітаміни для тварин — чудова ідея для створення онлайн магазину. Проте слід подбати, аби менеджери зоомагазину володіли відповідними знаннями у ніші, в ідеалі мали ветеринарну освіту. Досить часто власники чотирилапих самі не до кінця розуміють свого "друга". Завдання консультанта — розумітися в породах собак, кішок, гризунів чи інших тварин, добре знати рекомендований раціон.

Відкриття будь-якого інтернет-магазину потребує ретельного попереднього аналізу ніші, конкурентів, потенційних клієнтів. Слід прописати покроковий бізнес-план та слідкувати за його дотриманням. Найвищих результатів зазвичай досягають ті підприємці, які займаються улюбленою справою, чудово орієнтуються у своїй сфері та невпинно розвиваються. Саме тому, обираючи нішу для свого інтернет магазину, слід в першу чергу опиратися на власні вподобання.

      Ми використовуємо Cookies, щоб користуватись сайтом було зручніше.