Контактний номер телефону
(0800) 354 104

Бафф, капелюх або шарф? Що потрібно для бігу взимку

Зима — не привід припиняти тренування, у тому числі пробіжки. На свіжому повітрі спорт дається набагато краще, адже можна вільно дихати і отримувати природну терморегуляцію тіла, яку рідко вдається досягти у зальних умовах.

Узимку на пробіжці, звичайно ж, потрібно забезпечити себе відповідною екіпіровкою — у ній повинно бути комфортно і тепло. Підібрати термобілизну, штани або лосини, світшот або іншу кофту ви зможете легко, особливо якщо давно займаєтеся пробіжками. Однак як захистити шию і голову від вітру, снігу, поту та інших неприємностей? Найкраще купити бафф, шарф або шапку. Що таке шарф або шапка для бігу — зрозуміло, але чим примітний бафф?

Баф для бігу — це багатофункціональний головний убір, який може стати шарфом, шапкою, балаклавою і навіть просто гумкою для волосся. Всього його можна носити 12-ма способами. Це еластична тканинна «труба», яку надягають на шию через голову — таким чином, бафф можна залишити на шиї у якості теплого шарфа або затягнути його частину на голову зі сторони потилиці, залишивши відкритим обличчя. У будь-якому з цих положень частину баффа можна натягнути на рот і ніс — захистивши їх від вітру і холоду.

Такий аксесуар цілком може замінити інші, і тоді вам не знадобляться ні шарф, ні спортивна шапка. Але не всім подобається носити бафф якраз через його багатофункціональність. Є спортсмени, яким неприємно наявність чогось на шиї, і вони віддають перевагу тільки шапкам.

Тому вибирати між трьома основними корисними аксесуарами варто, виходячи з власних уподобань. Звичайно, якщо вам не принципово, чим забезпечити собі тепло і комфорт, то ми б рекомендували звернути увагу саме на бафф.

 

Які матеріали використовуються для зимових бігових аксесуарів?

Основними характеристиками аксесуарів для бігу у зимовий час повинні бути збереження тепла, а також відведення вологи. Біг — досить активне тренування, логічно, що спортсмен буде потіти. Займатися у мокрій шапці не тільки неприємно, але і небезпечно — волога охолоджується і знижує температуру тіла.

Виходячи з того, які характеристики повинні мати шапки, шарфи та баффи, для їх пошиття вибираються такі матеріали:

1. Поліестер. Це матеріал, який добре утримує тепло і при цьому досить швидко сохне.


2. Фліс. Більш м’який і приємний на дотик матеріал у порівнянні з поліестером. Він дозволяє не тільки утримувати тепло, але і підтримувати комфортну температуру тіла. Крім того, він дуже швидко сохне.

3. Махрова тканина. Як правило, вона використовується у якості підкладки для того, щоб зробити аксесуар приємним до шкіри. Зазвичай її додають до баффів і балаклав.

4. Вовна. Як відомо, саме вона здатна відмінно утримувати тепло і зігрівати навіть у сильний холод. Тому якщо ви дуже мерзнете, радимо придивитися до виробів з цього матеріалу.

У нашому магазині представлений великий вибір аксесуарів для зимового бігу, тому кожен зможе знайти щось підходяще. У каталозі є шапка Nike та шапка 47 Brand, а також баффи та шарфи інших брендів. Крім того, ми не забуваємо про те, щоб давати вам корисні поради.

У цьому матеріалі ви дізналися, чим краще захистити шию і голову від морозів, але що ж надіти на ноги? З якого матеріалу вибирати кросівки для бігу? Про це ми поговоримо в іншій статті.

      Ми використовуємо Cookies, щоб користуватись сайтом було зручніше.