Контактний номер телефону
(0800) 354 104

Як легко позбавитися від кошлатості на одязі? 5 перевірених способів

З часом будь-який одяг псується і втрачає свій колишній вигляд. Особливо це стосується спортивних речей, які деформуються під час тренувань. І навіть брендовий спортивний одяг може швидко зношуватися. Перші ознаки — ковтунці на одязі. Однак їх можна прибрати та тим самим продовжити термін життя речей. Крім того, важливо правильно доглядати за спортивним одягом. Поява ковтунців часто свідчить, що у догляді за одягом були допущені помилки. Сюди відноситься неправильне прання, сушіння або зберігання речей.

У статті розповідаємо, як позбутися від кошлатості на одязі та від чого вона з’являються.

 

Чому з’являється кошлатість?

Для початку визначимося, що може вплинути та прискорити появу ковтунців на спортивному костюмі.

  • Особливості тканини. Спортивний костюм може бути зроблений з комбінації тканин. Якщо в даній суміші є синтетика, тоді ймовірність появи ковтунців зростає у рази. Крім того, їх утворенню сприяє наявність у виробі довгих протяжок з ниток, пухка або ворсиста структура тканини.
  • Тертя. Те, куди ми ходимо у конкретному одязі, впливає на його зовнішній вигляд. У спортивному залі деякі вправи можуть мати певний вплив на тканини, включаючи тертя. Тому у місцях найбільшого зіткнення з’являються ковтунці.
  • Неправильний догляд. Велику роль відіграє кожен етап догляду за виробом. Впливає все: режим прання, температура, сушіння або віджимання.

Таким чином, варто звертати увагу на правила догляду за спортивним костюмом. За допомогою правильного догляду можна запобігти старінню, зношуванню і появі кошлатості на одязі для спортивних тренувань.

 

Топ-5 перевірених способів позбавитися кошлатості

Якщо ваш стильний спортивний костюм Adidas все ж таки торкнулася проблема кошлатості, тоді ці рекомендації саме для вас.

  1. Лезо (або бритва). Це один з найвідоміших і найнадійніших інструментів видалення кошлатості. Однак, лезо може пошкодити тканину, тому будьте обережні. Щоб прибрати кошлатість на одязі за допомогою леза або бритви, розтягніть тканину костюма, а потім проведіть лезо знизу-вгору, збираючи всі ковтунці. Вести бритву необхідно по ходу в’язки ниток. Не варто брати дуже гостре лезо, краще, щоб воно було трохи затупленим.
  2. Маленькі манікюрні ножиці. Цей інструмент передбачає повільнішу процедуру. Його зручніше використовувати для видалення великих ковтунців або зачіпок. Все, що потрібно робити — це акуратно зрізати ножицями ковтунці, не чіпляючи тканину. Особливо акуратно необхідно використовувати ножиці, якщо у вас велюровий жіночий спортивний костюм. Це тендітна тканина, яка легко може пошкодитися.
  3. Скотч. Наступний за популярністю інструмент — спеціальний ролик з липкою стрічкою. Це швидкий і практичний варіант. Досить пару разів пройтися роликом по спортивному костюму, і він очиститься не тільки від кошлатості, але і різних ворсинок, волосся і налиплого пилу. Такий ролик може бути багаторазовим. Залежно від ступеня клейкості ролика, він зможе очистити навіть старі чоловічі спортивні костюми, які роками зношувалися на тренуваннях.
  4. Жорстка мочалка. Інструмент, який підійде, коли навколо немає жодних канцелярських приладів. Мочалка відмінно впорається з ковтунцями на вельветових або джинсових костюмах. Направляйте вздовж волокон виробу. Мочити її не потрібно.
  5. Машинка для зняття ковтунців. Найефективніший прилад з перерахованих. Пристрій абсолютно безпечний для речей і економить час. Усередині знаходяться маленькі леза, що не шкодять тканини, тому що закриті спеціальною сіткою. За допомогою машинки можна очищати навіть спортивний костюм, що потребує максимальної уваги.

Тепер ви знаєте, як ефективно видалити ковтунці з одягу, і чому вони можуть з’являтися на спортивному костюмі.

      Ми використовуємо Cookies, щоб користуватись сайтом було зручніше.