Контактний номер телефону
(0800) 354 104

Корпоративна соціальна відповідальність нашої компанії

Йдеться про Adaptive Physical Activity (APA) або Адаптивний спорт та фізкультуру. Наша компанія є ініціатором ідеї виступ за підтримки Департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради.

 

Андрій Космірак — засновник нашої компанії. 

Про реальну оцінку потреб у реабілітації людей з обмеженими можливостями.

Країна зараз перебуває у стані війни. Нам всім потрібно підтримувати економіку країни, допомагати ЗСУ, дбати про незахищені верстви громадян – осіб з інвалідністю, учасників бойових дій, дітей-сиріт тощо. А тому, якщо є можливість робити трохи більше, то варто цим скористатися. Це і є соціальна відповідальність бізнесу.

Ми обрали цільову аудиторію, з якою, начебто, неможливо реалізувати наш досвід у сфері спорту. Проте нові умови змушують розширювати зону власної соціальної відповідальності. Наприклад, на початку липня відбудуться перегони на веломобілях для людей з інвалідністю, де наша компанія виступає спонсором. Але надалі ми бачимо свою місію не лише у фінансуванні: ми беремо на себе також функції ініціатора, організатора та провайдера заходів з Адаптивної фізкультури. 

Потреба у реабілітації та соціалізації людей з особливими потребами є. Далі вона буде тільки зростати, бо з фронту повертаються наші воїни. Багато хто отримав важкі поранення і має фізичні обмеження. Адаптивна фізична культура стає одним із засобів реабілітації людей з інвалідністю. Фізична культура, фізичне виховання, участь у спортивних змаганнях сприяють психологічному розвантаженню та соціальній адаптації. Людина потрапляє до сприятливого середовища, отримує спілкування і швидше повертається до нормального активного життя. 

Що таке Адаптивний спорт?

Повноцінна фізична активність — це найчастіше перше, чого позбавляється людина, отримавши серйозну травму. Спочатку вона скрізь стикається з обмеженнями. Потім виникають проблеми із самооцінкою та самореалізацією. У результаті людина опиняється ніби осторонь суспільства. Часто — з власної ініціативи. Травма фізична призводить до проблем психологічного характеру.

Суть Адаптивного спорту полягає в тому, щоб за допомогою фізичної активності повернути людину з інвалідністю до нормального активного життя.

Повернення відбувається не тільки за рахунок адаптації особистості до середовища, а й навпаки — через створення відповідних умов. Тобто процес може включати адаптацію уже наявних спортивних дисциплін аж до створення окремих видів спорту для людей з особливими потребами.


Методика виникла у США на початку 1970-х років. Сьогодні це вже окрема галузь із власною асоціацією та галузевим журналом, де публікуються наукові дослідження на тему адаптивної фізкультури та спорту.

      Ми використовуємо Cookies, щоб користуватись сайтом було зручніше.